Ammar Hekim: Hiç bir yabancı güce, Irak’ta savaÅŸma izni vermeyeceÄŸiz

  • 01 Kasım 2016
  • 1.475 kez görüntülendi.
Ammar Hekim: Hiç bir yabancı güce, Irak’ta savaÅŸma izni vermeyeceÄŸiz

Irak Ä°slami Yüksek Meclisi BaÅŸkanı, IŞİD’e karşı mücadelede Irak halkının dayanışma ve birliÄŸinin artış kaydettiÄŸini ve kendilerinin kesinlikle yabancı bir gücün Irak içinde savaÅŸmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Pars Today haber ajansının bildirdiğine göre dün İran yargı gücü başkanı Ayetullah Amoliyi Laricani ile görüşmesinde konuşan Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Ammar Hekim, tüm Irak halkının, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması konusunda ortak görüşe sahip olduklarını ve kendi imkanları ile kendi topraklarını kurtarma ve koruma gücüne sahip olduklarını bildirdi.

Irak güçlerinin, Neyneva bölgesinde artık terörün iÅŸini tamamen bitirme azminde olduklarını ve Musul’un geri alınmasıyla Irak topraklarının tümünün IŞİD terörizminden geri alınacağını belirten Hekim, yabancı güçlerin Irak topraklarında barınmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Türkiye ÅŸimdiye kadar defalarca Musul operasyonuna katılacağını açıklamasına raÄŸmen Irak yönetimi Türkiye’nin bu operasyonda yer almasına müsaade etmemiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.