Ammar Hekim, IŞİD karşıtı koalisyona çağrıda bulundu

  • 14 Ocak 2015
  • 893 kez görüntülendi.
Ammar Hekim, IŞİD karşıtı koalisyona çağrıda bulundu

Irak İslami Yüksek Meclisi  başkanı Ammar Hekim, Amerika’nın öncülüğündeki  IŞİD karşıtı koalisyondan Amerika’yı IŞİD aleyhinde  mücadelede ciddi olduğunu ispatlamaya davet etti.

Ammar Hekim, dün Amerikan başkanı Obama’nın özel temsilcisi ve IŞİD karşıtı koordinatörü John Alen ile görüşmesinde, Irak halkının, IŞİD karşıtı koalisyonun  terörizmle mücadelesindeki uygulamalarındaki ciddiyetinden kaygılı olduğunu  belirterek, bundan dolayı sözkonusu koalisyonunun bu konuda   samimiyetini ve ciddi olduğunu göstermesi gerektiğini, Irak halkı ve hükümetinin  terörizme karşı verdiği mücadelesine de olumlu katkı sağlamasını istedi.

Ammar Hekim açıklamasında ayrıca Bahreyn’de yaşanan  buhrana temas ederek, Bahreyn’de el’Vifak Cemiyeti genel sekreteri Şeyh Ali Selman’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Amerikalı yetkili John Alen de, IŞİD karşıtı koalisyonun faaliyetlerine temasla, koalisyonun Irak halkının ve hükümetinin terörizmle mücadelesinin destekçisi olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.