Ammar Hekim, Türk askerlerinin çıkması talebini tekrarladı

  • 28 Temmuz 2016
  • 888 kez görüntülendi.
Ammar Hekim, Türk askerlerinin çıkması talebini tekrarladı

Irak Yüksek İslami Meclisi Başkanı Ammar Hekim bir kez daha Türkiye hükümetinden Türk askerlerini Irak topraklarından geri çekmesini istedi.

Sömeriye News internet sitesinin bildirdiğine göre dün Türkiye’nin Bağdat Büyük elçisi Faruk kaymakçı ile görüşen  Irak Yüksek İslami Meclisi Başkanı Ammar Hekim, ankara’dan Irak ve Suriye ile ilgili tarihi gerçekler üzerine odaklanmasını ve ilişkilerini bu yönde geliştirmesini istei.

Irak Yüksek İslami Meclisi Başkanı Ammar Hekim ve türkiye elçisi ayrıca iki ülke ilişkileri ve bölgesel meseleler konusunda fikir alış verişinde bulundu ve Türkiye ielçisi son askeri darbe hakkında açıklamalarda bulundu.

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi’de, son Arap Birliği liderler toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’Den Irak’taki askerlerini geri çekmesini istemişti..

Caferi, Irak’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetine saygının, hüsni niyete dayalı komşuluk ilkesi olduğunu belirterek, Irak’ın, Türkiye tarafından   toprak bütünlüğünün ve hakimiyetinin çiğnenmesine göz yummayacağını söylemişti.

Bilindiği gibi Türkiye geçen yıl 4 aralık tarihinde IŞİD  ile mücadele bahanesiyle  yüzlerce askerini Irak’ın kuzeyinden Musul kentine 60 km. yakınlıktaki Başika üssüne konuşlandırmıştı. Türkiye’nin bu girişimi uluslararası tepkilere de neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.