Ammar Hekim’den İran açıklaması

  • 19 Mart 2017
  • 1.231 kez görüntülendi.
Ammar Hekim’den İran açıklaması

Irak İslami Yüksek Meclisi başkanı Seyyid Ammar Hekim, Irak’ta güvenliğin sağlanmasının bölgede güvenliğin sağlanmasına bağlı olduğunu belirterek, İran’ı, Arap dünyasının en derin stratejisi konumuna sahip olarak niteledi.

Şafak News sitesine göre, Ammar Hekim, Mısır’da uydudan yayın bir kanala verdiği röportajda, bu açıklamayı yaparken, Irak’ın, bölge ülkeleri arasında ihtilafların sona ermesi için ciddi rol oynayabileceğini söyledi.

Hekim, Irak’ta birlikte ve uzlaşı içinde yaşamanın  açık bir şekilde  görüldüğünü belirterek, bazı ülkelerin Irak’ta dini, mezhebi ve etnik ihtilaflara ve çatışmalara sürüklemek istediğini söyledi.

Terörizmin kabul edilemez sapık bir düşünce olduğunu belirten Hekim, terörizmin bütün dünya için tehdit olduğunu ama bazı ülkelerin terörizme adeta destek verdiklerini bunun esef verici olduğunu söyledi.

Ammar Hekim, bir süre önce Irak Meclis Başkanı Selim el’Cuburi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak’ta iç savaş ve bölünmeye asla izin vermeyeceklerini  söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.