Ankara’dan İsrail’e sert(!) kınama

  • 10 Aralık 2014
  • 860 kez görüntülendi.
Ankara’dan İsrail’e sert(!) kınama

Dışişleri Bakanlığı, Filistin’de Bakan Ziad Ebu Ayn’ın İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini şiddetle kınadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, Filistin’de Bakan Ziad Ebu Ayn’ın İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini şiddetle kınadığını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Filistin’in yasadışı yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan sorumlu Bakanı Ziad Ebu Ayn’ın bugün Batı Şeria’da Filistinlilerle İsrail işgal güçleri arasında yaşanan çatışma sırasında hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu elim günde Filistin halkının acısını yürekten paylaşıyoruz.

Bu üzüntü verici olay, İsrail’in Filistin topraklarında süregiden işgalinin bir sonucudur. İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü yasadışı yerleşim faaliyetleri, inşa ettiği ayrım duvarı, keyfi tutuklamalar, abluka ve diğer insanlık dışı uygulamalarıyla Filistin halkının temel hak ve özgürlüklerini ağır bir şekilde ihlal etmektedir. Filistinlilerin yıllardır, kendi ana yurtlarında her türlü kötü muameleye maruz kalmalarını ve topraksız, devletsiz bırakılmalarını kabul etmek hiçbir şekilde mümkün değildir.

İsrail askerlerinin kötü muamelesi sonucunda yaşandığı bildirilen olaydan dolayı İsrail’i şiddetle kınıyor ve olayın tarafsız ve kapsamlı bir biçimde soruşturularak sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

İsrail’in Filistin topraklarındaki barbarca eylemlerini bir an önce durdurması gerekmektedir. İsrail’in, gerçek güvenliğinin Filistin halkını baskı altında tutmaya çalışmak yerine bölgede adil ve kalıcı bir barışın sağlanmasıyla elde edebileceğinin idrakine varmasının zamanı gelmiştir.

İki devletli barış vizyonu çerçevesinde işgale bir an önce son verilerek, Filistinli kardeşlerimizin hak ettikleri, güvenli, istikrarlı ve müreffeh yaşama kavuşmalarını temenni ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.