Arabistan Balkanlarda Vahhabiliği Yayıyor

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Arabistan Balkanlarda Vahhabiliği Yayıyor

Almanya hükümeti, Sol Parti’nin soru önergesine yanıtında Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinin Kosova’da vahhabiliği yayma faaliyetlerini arttırdığını gözlemlediği bildirildi.

Federal hükümetin Sol Parti Meclis Grubunun soru önergesine verdiği yanıtta ‘Suudi Arabistanlı misyonerlik organizasyonlarının Vahabiliği aktif bir şekilde yaymak için Kosova’ya vaizler gönderdiği’ belirtildi.

‘Welt’ gazetesinin konuyla ilgili haberinde hükümetin, ‘Arapların şahıslar, sivil toplum kuruluşları ve resmi ya da yarı resmi kurumlar kanalıyla Kosova İslam Cemaati üzerinde etki kurmak için sürekli faaliyet gösterdikleri’ şeklindeki değerlendirmesine de yer verildi.

Soru önergesini veren Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen aynı gazeteye yaptığı açıklamada, ‘Kosova’nın, uluslararası barışı destekleme gücü KFOR’un gözü önünde bölgenin vahhabi terör merkezi haline getirildiğini’ söyledi.

Dağdelen, ‘nefret ve şiddet vaizlerinin Almanya’nın askeri mevcudiyeti sayesinde rahatlıkla ideolojik zemin hazırlayabilmelerini’ skandal olarak nitelendirdi.

Sol Parti Milletvekili ‘KFOR bölgesinde IŞİD ve diğer radikal İslamcı örgütlere kazandırılan militanların sayısı hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini’ sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.