Arabistan Felluce Savaşında IŞİD Terör Örgütüne Mali Yardım Yapıyor

  • 12 Haziran 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Arabistan Felluce Savaşında IŞİD Terör Örgütüne Mali Yardım Yapıyor

Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği tarafından organize edilen basın açıklamasında video konferans kanalıyla Amerikalı muhabirlere demeç veren Mansur el-Türki, Suudilerin geçen altı yıl zarfında devam eden girişimlerine bahane olarak şu iddiada bulundu: Bunun sebebi, gönüllü halk güçlerinin Felluce’nin kurtarılması operasyonuna müdahil olmalarıdır.

“Aynu’l Irak News” sitesinin tercüme ederek yayımladığı bu habere göre Mansur el-Türki, “Halk kontrol edilemez” açıklamasında bulunmuştur. Ancak Türki bununla birlikte Suudi hükümeti tarafından Felluce’deki çocuklara yardım atı altında bir programın varlığını da haber verdi.

Suudiler, 2011 yılında Suriye krizinin başladığı andan itibaren doğrudan yardımlarının yanı sıra, yardımlarının bir kısmını şahsi hesaplar kanalıyla ve insani yardımlar adı altında özellikle IŞİD gibi terör gruplarını mali açıdan desteklemeye ayırmıştır.

Suudilerin Felluce operasyonuna muhalefet etmeleri ve çıkmaza sürükleme girişimleri çeşitli bahanelerle gerçekleşmektedir. Onlar ilk önce sivillerin can güvenliğinden endişe duyduklarını ortaya attılar. Ardından gönüllü halk güçlerinin operasyona müdahil olduğunu ve sonraki aşamada İranlı askeri danışmanların Irak güçlerinin yanında yer aldığını ileri sürdüler. Son olarak ise Suudi kadınların Felluce’de bulunduğunu bahane ederek bir şekilde Felluce operasyonuna karşı uluslararasını harekete geçirmeye çalıştılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.