Arabistan ve işgalci İsrail arasında demiryolu hattı yapılacak

  • 25 Haziran 2018
  • 1.716 kez görüntülendi.
Arabistan ve işgalci İsrail arasında demiryolu hattı yapılacak

Irkçı İsrail rejimi Kanal 2 televizyonu, İsrail başbakanı Netanyahu ve İsrail Ulaştırma bakanı Yisrael Katz’ın, İsrail’in işgalindeki Filistin toprakları ile Arabistan arasında demiryolu hattının yapımını onayladıklarını bildirdi.

Filistin tv’nin haberine göre, sözkonusu demiryolu hattı ticari bir koridor niteliği taşıyacak, zira bu demiryolu hattıyla terör rejimi İsrail, başta Arabistan olmak üzere Fars körfezi Arap ülkelerini bağlanabilecek.

İsrail Kanal2 yorumcularından Dennes Fees, bu demiryolu hattının Batı Yaka’nın en kuzeyinde yer alan Cenin’den geçeceğini ve oradan Ürdün sınırını geçerek Arabistan’a bağlanacağını bildirdi.

Sözkonusu yorumcu, bu projenin maliyetinin Amerika tarafından karşılanacağını ve bu projeden hedefin terör rejimi İsrail ile ilişkileri iyi olan Fars körfezi bölgesi ülkelerinin birbirlerine demiryolu ile bağlanması olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi son aylarda, bazı Arap rejimleri ile siyonist rejim İsrail arasında ilişkilerin normale döndürme süreci yoğunlaşmış ve Suudi rejimi gibi uzlaşma çalışmalarının Arap ülkeleri bu ilişkileri daha fazla ortaya çıkarmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.