Arabistan’ın Irak Elçisi Hatasını Kabul Ederek Taahhüt Verdi

  • 26 Ocak 2016
  • 840 kez görüntülendi.
Arabistan’ın Irak Elçisi Hatasını Kabul Ederek Taahhüt Verdi

Arabistan’ın Irak elçisi hatasını kabul ederek bundan böyle diplomatik kurallara riayet edeceği ve bu gibi hataların bir daha tekrarlanmayacağı konusunda taahhütte bulundu.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü dün Arabistan’ın Bağdat elçisini dışişleri bakanlığına çağırarak Irak hükümetinin uyarısını bildirmiş ve bu uyarı ardından Suudi rejimin Bağdat elçisi de bundan böyle Irak halk güçleri aleyhinde her hangi bir açıklamada bulunmayacağı ve diplomatik kurallara uyacağı konusunda taahhütte bulunmuştur.

Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, hükümetin dışişleri bakanı İbrahim Caferi’yi, Arabistan’ın Bağdat elçiliğinin faaliyetini sınırlandırmakla görevlendirdiğini açıkladı.

Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Irak büyükelçilerinin açıklamalarının kendi görüşlerini yansıtmadığını ve büyükelçinin kendilerini temsil etmediğini söyledi. Suudi Arabistan’ın 25 yıldır Irak’ta bulunan elçisi, Irak’ın Haşd eş Şabi’yi silahlandırma sebebinin “mezhepçilik” olduğunu iddia etmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı büyükelçinin açıklamaları üzerine büyükelçiyi çağırmış ve büyükelçinin açıklamalarının yanlış bilgi içerdiğini duyurarak uyarmıştı. Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Haşd eş Şabi’nin “terörizme karşı savaştığı ve ülkenin egemenliğini savunduğu” söylendi. Açıklamada Haşd Eş Şabi’nin ordunun kontrolünde olduğu da vurgulandı.

Irak Ulaştırma Bakanı Bekir el Zubeydi ise, Haşd Eş Şabi’nin IŞİD’den en az 170 köyü kurtardığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.