Arabistan’ın İran’la ilişkilerini kesmesi, daha önceden alınmış bir karar

  • 10 Ocak 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Arabistan’ın İran’la ilişkilerini kesmesi, daha önceden alınmış bir karar

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Arabistan’ın İran’la ilişkilerini kesmesinin daha önceden alınmış bir karar olduğunu söyledi.

Burucerdi, geçen yıl Hac merasiminde Mina’da yaşanan faciada hayatını kaybeden İran’ın Lübnan eski büyükelçisi Gazanfer Ruknabadi’yi anma amacıyla Tahran’da dün gece düzenlenen bir merasiminde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan rejiminin başta Suriye, Irak ve Lübnan olmak üzere İran karşısında bir çok alanda aldığı yenilgiler ardından, İran’la ilişkileri kesmek yoluyla, dünya kamuoyunu, İran karşısındaki bu yenilgisini çarpıtmaya çalıştığını söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, İran’da Arabistan büyükelçilik binasına saldırıyı ise İran İslam Cumhuriyeti’nde güvensizliğin işareti olduğu (yönünde bir amacın güdüldüğünü) belirterek, Arabistan büyükelçiliğine saldırının diplomasimiz açısından ilk darbesinin İran’da güvenlik olmayışının gösterilmesi olduğunu belirtti.

Burucerdi, konuşmasında ayrıca şehit Gazanfer Ruknabadi’nin seçkin konumuna temas ederek, onun her zaman İslami ilkeler çerçevesinde inkılapçı bir insan olduğunu ve direnişte de önemli rolünün olduğunu söyledi.

Burucerdi, miladi geçen yıl hac merasimi sırasında Mina’da yaşanan facianın hacıların izdihamından dolayı kargaşa yaşanmasından kaynaklanmadığını aksine Suudi rejimi yetkililerinin yönetimdeki beceriksizliğinden kaynaklandığını bildirdiği ve bu faciada 461’i İranlı olmak üzere binlerce hacının feci bir şekilde can verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.