Arabistan’ın Yemen’de İşlediği Cinayetler İsrail’in Gazze’de İşlediği Cinayetlerden Daha Fazladır

  • 09 Ekim 2016
  • 927 kez görüntülendi.
Arabistan’ın Yemen’de İşlediği Cinayetler İsrail’in Gazze’de İşlediği Cinayetlerden Daha Fazladır

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Arabistan tarafından Yemen’de işlenen cinayetlerin Siyonist Rejimin Gazze’de işlediği cinayetlerden daha fazla olduğunu belirtti.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: “Lübnan ve Lübnan’ın geleceği tekfirci terörizm ile Suriye’de mücadeleye bağlanmıştır ve bizim tekfirci projeye karşı zaferimiz Lübnan içindir. Çünkü bu zaferle tekfircilerin tehlikesinden güvende olacağız.

Tekfirci proje; Amerika, Arabistan ve İsrail tarafından desteklenmektedir ve Direniş Eksenini hedef alan bu proje, bu ekseni zayıflatıp kuşatma altına almaya odaklanmıştır. Bizim Suriye’de savaşmamız bu projenin başarısız olması anlamına gelmektedir ve Lübnan’ı tehlikeden korumaktadır.”

Şeyh Nebil Kavuk konuşmasının devamında; Arabistan’ın Yemen’deki ablukasını kınayarak, bu ablukanın İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı ablukadan daha fazla olduğunu ve Arabistan’ın Yemen’de işlediği cinayetlerin de İsrail’in Gazze’de işlediği cinayetlerden daha çok olduğunu söyledi.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcı sözlerine şöyle devam etti: “Arabistan’ın eli; Suriye, Irak ve Yemen’de masum insanların kanına bulanmıştır ve Arabistan dünyanın parasını harcasa da kana bulanmış simasını İslam dünyasından silemez.”

Suudi Arabistan bölgedeki bazı Arap ülkelerinin koalisyonu ile birlikte, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur El-Hadi’yi yeniden iktidara geçirebilmek için, 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı geniş çaplı saldırılar başlattı.

Suudi Koalisyonu tarafından düzenlenen bu saldırılarda şimdiye kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce Yemenli hayatını kaybetti ve on binlerce kişi de mülteci durumuna düştü.

Bu saldırılarda Yemen’in altyapı ve sağlık hizmetlerinin yüzde 80’i de zarar gördü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.