Arabistanlı 13 kadın, ”hükümeti muhalefet” suçundan yargılanıyor

  • 23 Kasım 2016
  • 831 kez görüntülendi.
Arabistanlı 13 kadın, ”hükümeti muhalefet” suçundan yargılanıyor

Arabistan Mahkemesi, 13 Arabistan vatandaşı kadını, medeni faaliyette bulunma ve hükümetin politikalarına muhalefet gerekçelerinden yargılıyor.

İRNA’nın verdiği haberde, Arabistan Mahkemesi dün hükümet ve güvenlik güçlerinin politikalarına itiraz gösterilerine katılma suçundan yargılanan 13 Arap kadının 2. duruşmasının düzenlendiğini belirtti.

Arabistan Savcısının Temsilcisinin iddiasına göre, sözkonusu arap kadınların gösteriler sırasında hükümet aleyhinde sloganlar atarak ülkede kargaşaya sebep oldukları belirtildi.

Arabistan Genel Savcısı iddianamede mahkemeden, sözkonusu 13 kadının sunulan kanıtlara göre yargılamasını ve ülke dışına çıkmalarına izin verilmemesini istemişti.

Sözkonusu 13 Arabistanlı kadının ilk duruşması, bundan iki hafta önce gıyabî olarak düzenlenirken, ikinci durşmma ise kadınların 4 avukatı ve 9 kişinin gıyabında düzenlendi.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan kadınlarının başta sosyal faaliyetler olmak üzere bir çok alanlarda faaliyetlerine izin vermiyor.

Arap kadınların ise tüm bu kısıtlama ve baskılara rağmen haklarının gerçekleşmesi için hiç bir faaliyettten el çekmeyecekleri ve taleplerini istemeye devam ettikleri gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.