Arakanlı Müslümanların Evleri Yakılıp Yıkılıyor

  • 16 Nisan 2018
  • 1.182 kez görüntülendi.
Arakanlı Müslümanların Evleri Yakılıp Yıkılıyor

“Visit Bangladesh 2018” programında konuşan Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud Ali, Mynamar yönetiminin Arakan’daki köylerin adını değiştirdiğini söyledi.

Bangladeş hükümeti ile Mynamar yönetimi arasında Kasım 2017’de Arakanlıların geri dönmelerini kapsayan bir anlaşmanın imzalandığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Ali, Müslümanların evlerinin yakılıp yıkıldığını söyledi.

Mahmud Ali, Arakanlı Müslümanların topraklarına dönseler bile yaşayacak yerleri olmadığına dikkati çekerek, “Kasım ayında Myanmar’a, anlaşmaya son şeklini vermek üzere bakanlarla ve sayın Suu Çi (Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı) ile görüşmeye gittim. Burada Suu Çii, bana Myanmar ordusunun köylerin adını değiştirdiğini söyledi” dedi.

“Dün de Cenevre’de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Arakanlı Müslümanların geri dönüş sürecini üstlenmesi için bir anlaşma imzaladık” ifadelerini kullanan Bangladeş Dışişleri Bakanı, Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanları “Bengali” olarak nitelendirdiğine işaret etti.

Mahmud Ali, Bangladeş hükümetinin, topraklarına geri dönmek istemeyen Arakanlı Müslümanları Bangladeş’in güney doğusunda bir adaya yerleştirmeyi planladığını ve adada yaşayacak kişilerin Muson yağışlarından etkilenmemesi için sığınaklar da inşa edeceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.