Aralık Ayında 6 Filistinli Şehit Oldu ve Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

  • 08 Ocak 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Aralık Ayında 6 Filistinli Şehit Oldu ve Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

Geçen yılın son ayında Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde altı Filistinlinin şehit olduğu ve Batı Yaka’da yüzlerce kişinin işgal güçleri ve Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Hamas Hareketi’nin işgal güçlerinin ve Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ihlalleriyle ilgili yayınladığı aylık raporda, Aralık ayında Gazze Şeridi’nde iki Filistinlinin şehit olduğu, şehitlerden birinin Gazze Şeridi’ne açılan son savaşta aldığı yaraların etkisiyle hayatını kaybettiği, Batı Yaka’da da dört Filistinlinin işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin geçen ay 327 kişiyi gözaltına aldığını bildiren rapor, Aralık ayında gözaltına alınanlardan 58’inin çocuk, 16’sının eski esir ve 4’ünün de kadın olduğunu açıkladı.

Raporda ayrıca, işgal güçlerinin geçen yılın son ayında Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 40 ev, bir lokanta ve bir demir atölyesi, 31 baraka ve 10 işyeri yıktığı ifade edildi.

İşgal güçleri geçen ay Kudüs’te 316 yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına başlarken Filistinlilere ait topraklardan yaklaşık 321 dönüme de el koydu.

Raporda, Batı Yaka güvenlik birimlerinin Aralık ayında Filistin direnişi liderlerinden ve üyelerinden 235 kişiyi gözaltına aldığı ve bunlardan 234’ünün Hamas üyesi olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.