Arap Birliği: Filistin’e yönelik yerleşimcilerin ihlalleri yedi ayda 11 bini aştı

  • 10 Ağustos 2015
  • 955 kez görüntülendi.
Arap Birliği: Filistin’e yönelik yerleşimcilerin ihlalleri yedi ayda 11 bini aştı

Arap Birliği’nin açıklamasında Filistin’e yönelik yerleşimcilerin ihlallerinin yedi ayda 11 bini aştığı belirtildi.

Arap Birliği, ocak ayından bu yana Yahudi sivil işgalciler (yerleşimciler) tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen ihlallerin 11 bini aştığını bildirdi.

Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri, özellikle de bir grup yerleşimcinin Mescid-i Aksa’da İsrail bayrağını kaldırmasından beri daha önce benzeri yaşanmamış şekilde arttı. Bu durum tüm bölgeyi altına alacak bir felakete yol açabilir” uyarısında bulunuldu.

Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin kınandığı açıklamada, “İsrail, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Batı Şeria’nın diğer kentlerine ihlalleri gerçekleştirmeye devam etmesi için finans desteği sağlıyor. Dolayısıyla Yahudi yerleşimcilerin işlediği suçların sorumlusu İsrail yönetimidir” ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Cenevre ile BM anlaşmalarını imzalayan ülkelere “müdahale etme çağrısı” yapılan açıklamada, “İnsanlığın şu yüce değerlerinin korunması için toplu sorumluluklar vardır” denildi.

Filistinlilere ocak ayından bu yana 11 bine aşkın ihlalin yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu ihlaller, Birleşmiş Milletler anlaşmasına ve uluslararası hukuk kurallarına aykırıdır. Ayrıca, dünya kamuoyundan bir kesimi kışkırtmak üzere Kudüs kentindeki Müslümanların simgelerinden Mescid-i Aksa’nın kutsallığına yönelik ihlaller ise ‘tehlikeli ırkçılığa’ işaret ediyor. Arap Birliği, Filistinli Araplar hedef alınarak, Hristiyan din adamlarının evlerinin üzerine etnik temizlik sloganlarının yazılması ve kiliselerin yakılmasıyla da işlenen ırkçı ve vahşi suçları kınıyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.