Arap Birliği Katar Krizinde aracı olmak istiyor

  • 06 Temmuz 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Arap Birliği Katar Krizinde aracı olmak istiyor

Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Ebu’l Gayt, bu birliÄŸin tarafların kabul etmesi durumunda Katar krizinde arabulucu olabileceÄŸini açıkladı.

Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Ebu’l Gayt bu açıklamayı gittiÄŸi Ä°talya’da Ä°talya dışiÅŸleri bakanı ile düzenlediÄŸi bir ortak basın toplantısında yaptı.

Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Ebu’l Gayt  Katar krizine iliÅŸkin, “Durum kritik. Çözüm için zaman gerekiyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Krizde ara buluculuk rolüne iliÅŸkin de Ebu’l Gayt, “EÄŸer taraf ülkeler talep ederlerse biz Arap BirliÄŸi olarak sorumluluk yüklenmeye hazırız ancak ÅŸu an için öyle bir talep yok.” dedi.

Ebu’l Gayt, krizin sona erdirilmesi için Doha yönetiminden talep edilen 13 maddelik talep listesinin kamuyla paylaşılmasını da eleÅŸtirerek, “Bunun doÄŸru bir yaklaşım olduÄŸu kanaatinde deÄŸilim. Büyük gizlilik içinde çalışmalılar.” ifadesini kullandı.

Ä°talya DışiÅŸleri Bakanı Angelino Alfano da, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaÅŸanan krizle ilgili, “Biz Ä°talya olarak Katar krizinin, Kuveyt’in ara buluculuÄŸunda Fars Körfezi Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (FKÄ°K) bünyesinde çözülmesini destekliyoruz.” dedi.

Görüşmede, bazı Arap ülkeleri ile Katar arasında yaÅŸanan kriz, Libya’daki durum ve birçok uluslararası konunun ele alındığını belirten Alfano, Katar’ın 13 maddelik talep listesine yönelik cevabını teslim etmesi hakkında, “Taleplere iliÅŸkin sonuç olumsuz oldu diye ara buluculuk giriÅŸimine baÅŸarısız oldu diyemeyiz. Bu sorun, mantıklı bir zaman çerçevesinden bakıldığında hızlı bir çözüm içermiyor. Çok kısa sürede ya da haftalarda ulaşılan çözüm yok.” diye konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.