Arap Ülkeleri Arasındaki Savaşı İsrail Planladı

  • 11 Şubat 2017
  • 1.210 kez görüntülendi.
Arap Ülkeleri Arasındaki Savaşı İsrail Planladı

Filistin Halkını Savunma Derneği eski üyesi ve İran İslami Şura Meclisi’nin dokuzuncu dönem milletvekili Mücteba Rahman Dost Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda Tel Aviv ve bazı Körfez Arap ülkeleri arasındaki iş birliğine değerlendirdi.

Dost, Arap ülkelerinin vekalet savaşları hakkında şu hatırlatmalarda bulundu: “Arap ülkeleri Siyonist rejimin göreve geldiği ilk dört yılda, 1948, 1956, 1967 ve 1973 yılları olmak üzere art arda savaşlar başlattı. İsrail o yıllardan itibaren bölgede askeri üstünlüğünü kanıtlamak için askeri olarak güçlenmeye çalışıyordu.”

Mücteba Rahman Dost, Siyonist Rejim ile Lübnan arasında 1982 yılındaki savaşın ve yine bu rejimin 2005 yılında Lübnan’la yaptığı 33 günlük savaşın, Siyonistlerin Direniş’in gücünü anlamalarına sebep olduğunu belirterek şunları söyledi: “Siyonist rejim askeri üstünlük sağlayıp Arap ülkelerini yenilgiye uğratmak yerine bu ülkeler arasında fitne ve bölücülük çıkarıp vekalet savaşı başlatabileceğini düşündü. Arap ülkelerinde bölünme yaşanması halinde, bu ülkeler birbirlerini öldürecek ve zayıflatacaktı. Bu konu İsrail’in lehine olacaktı. Böylece savaş, Arap ülkelerinin İsrail adına birbirleriyle savaştığı bir hal aldı ve Siyonist Rejim fiili olarak bu konuda başarılı oldu.

Örnek verecek olursak, Suudi Arabistan’ın son yıllardaki eylemleri, Mısır’ın son on yıldır Hamas’a karşı savaşları ve Refah sınır kapısını kapatması ve Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’nin Direnişe karşı oynadıkları rollerin tamamı, İsrail ve Amerika’nın Direnişe karşı vekalet savaşlarıdır. Bu savaşlar İsrail tarafından değil, bu rejim adına Arap ülkeleri tarafından gerçekleşmektedir. Bu İsraillilerin altmış yıllık çalışmalarının bir sonucudur.”

Siyonistler askeri bir üstünlük sağlayamadıklarında Arap ülkelerini vekalet savaşlarında kullanabileceklerini anladılar. İsrail ayak ayak üstüne atıp oturmadı ve bir köşeye çekilmedi. İsrail Arap ülkelerini birbirlerine düşman yapma kararı aldı.

İsrailliler bu bölücülüğü aleni olarak, Osla, Taba, Camp David ve Şarm El-Şeyh Anlaşmaları yoluyla başladılar. Şimdi İsrail için sevinç ve mutluluk zamanıdır. Çünkü en ufak bir meblağ harcamadan üstünlüğe sahip olmuşlardır. Ortam öyle bir haldedir ki, Arabistan gibi ülkeler Irak’ta Direniş hükümetine karşı yürütülen savaşın maliyetini ödemekte ve bu hükümeti devirmek istemektedir. İsrail bundan daha iyi nasıl bir ortam ve koşul isteyebilir ki?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.