Arjantin’in maçı iptal etmesi siyonistleri kızdırdı

  • 07 Haziran 2018
  • 1.319 kez görüntülendi.
Arjantin’in maçı iptal etmesi siyonistleri kızdırdı

Irkçı İsrail ile Arjantin arasında işgal altındaki Kudüs’te oynanması planlanan hazırlık maçı gelen tepkiler üzerine iptal edilirken bu durum siyonistlerin de tepkilerine neden oldu.

Arjantin Futbol Federasyonu, Filistinlilerin tepkisi ve yaşanan gerginlikler sebebiyle Dünya Kupası öncesinde bu maça çıkmama kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere Arjantin Milli Takımı’nın Barcelona’daki idmanları bu karşılaşma sebebiyle protesto edilmişti. Filistinliler idmana gelerek Arjantinli yetkilileri bu maça çıkmama konusunda çağrı yapmıştı.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub da yaptığı açıklamada Messi üzerinden Arjantin’e seslenmişti: “Messi maça katılma konusunda ısrarcı olursa aleyhinde Filistin, Arap ülkeleri ve uluslararası düzeyde kampanya başlatırız. Onun da ülkesinin de bu maça katılmamasını umuyoruz”

Geçen hafta Arjantin Milli Takımı ‘nın hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona’nın tesislerinde toplanan Filistinli vatandaşlar, Arjantin formalarının yanı sıra bayraklarını da kırmızı renge boyayarak karşılaşmayı protesto etmişlerdi. Yaşanan gelişmelerin ardından milli golcü Gonzalo Higuain, dün katıldığı ESPN kanalına açıklamalarda bulunarak söz konusu karşılaşmanın iptal edildiğini duyurdu. Kararı destekleyen Higuain, “Nihayet doğru şeyi yaptılar” ifadelerine yer verdi.

Bu arada siyonist İsrail başbakanı Netanyahu’nun maçın iptalinin ardından Arjantin cumhurbaşkanını aradığını ve kararı gözden geçirmesini istediğini ama Arjantin cumhurbaşkanının federasyonun bağımsız olduğunu ve müdahale edemeyeceğini bildirdiğini söylediği anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.