Asaibi Ehli Hak hareketinden ABD’nin Bağdat büyükelçisinin ihracı yönündeki çağrıya destek

  • 10 Temmuz 2019
  • 1.740 kez görüntülendi.
Asaibi Ehli Hak hareketinden ABD’nin Bağdat büyükelçisinin ihracı yönündeki çağrıya destek

Irak halkı ve İslami Direniş gruplarının ABD’nin Bağdat büyükelçiliğinin kapatılması ve ABD büyükelçisinin ihraç edilmesi yönündeki çağrılarına Irak Asaibi Ehli Hak hareketinden destek geldi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak parlamentosunda Asaibi Ehli Hak hareketi fraksiyonunun önde gelen isimlerinden Hasan Salim, ABD büyükelçisinin Irak içişlerine müdahale ve casusluk girişimlerinden dolayı ihraç edilmesi ve ABD büyükelçiliğin kapatılması gerektiğini vurguladı.

El-Anbar operasyonu komutanının ABD’nin casusluk teşkilatı CİA’ya casusluk yapmakla suçlandığına dikkat çeken Salim, Irak ordusu ve güvenlik güçleri içerisinde hainlerin tespit edilmesi amacıyla Irak halk güçleri ve güvenlik güçlerinden oluşan bir komite kurulması gerektiğini belirtti.

El-Anbar operasyonu komutanı Mahmut El-Fellahi, CİA’ya casusluk yapmasının yanı sıra Amerika’lılar tarafından hedef alınmaları amacıyla Irak güvenlik güçleri, Haşdi Şabi ve diğer direniş gruplarıyla ilgili bilgileri Amerika’lılara vermekle suçlanıyor.

Söz konusu casusluk girişiminin ifşa edilmesi ardından Irak halkı ve direniş grupları, ABD’nin Irak büyükelçisinin ihraç edilmesi ve büyükelçiliğin kapatılmasını talep etmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.