Askere Taş Atan Çocukları Kadınlar Etkisizleştirdi.

  • 05 Ocak 2015
  • 807 kez görüntülendi.
Askere Taş Atan Çocukları Kadınlar Etkisizleştirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2 kadın, askere taş atan çocuklara taşla karşılık verdi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki tank taburunda nöbet tutan askerlere taş atan çocuklara engel olmaya çalışan iki yaşlı kadın, çocukları taş atarak uzaklaştırdı.

Cizre’da 27 Aralık tarihinde meydana gelen olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Zeki Alar için, Nur Mahallesi’nde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırına ziyaretler devam ederken, mahallede toplanan çocuklar yakındaki Tank Taburu’na taşlı saldırıda bulundu. Onlarca çocuk tel örgülerin yanında bulunan nöbet kulübelerindeki askerleri taşlamaya başladı.

Taşlama devam ederken, soyadları öğrenilemeyen Vesile ve Fatma adlı iki yaşlı kadın, askerlere taş atan çocukları önce konuşarak ve elleriyle tutarak engellemeye çalıştı. Uzun süre dil döken kadınların çabasına rağmen çocuklar, taşlı saldırılarına devam etti.
İki kadın, taş atan çocuklara taş atmamaları için çağrıda bulundu. İki kadın, bu çağrıya da kulak asmayarak taşlı saldırılarına devam eden çocuklara, aynı şekilde taşla karşılık vererek uzaklaştırmaya çalıştı. Uzun süren çaba sonunda Vesile ve Fatma teyze, çocukları askeri bölgeden uzaklaştırmayı başardı.

Nöbet kulübesinde bulunan askerler, her iki kadına seslenerek teşekkür etti. Kadınlar da askerlere Kürtçe olarak, “Merak etmeyin oğlum. Biz burda sizi koruruz, siz bize emanetsiniz” karşılığını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.