Aşura simgelerine saldıran Bahreyn Rejimi protesto edildi

  • 04 Ekim 2016
  • 1.240 kez görüntülendi.
Aşura simgelerine saldıran Bahreyn Rejimi protesto edildi

Bahreyn din alimleri, Bahreyn rejimi güçlerinin Aşura ve Hüseyni kıyam simgelerine saldırmasını kınadılar.

Bahreyn el-Lolo televizyonunun bildirdiğine göre Bahreyn din alimlerinden bir grub ortak bir bildiri yayınlayarak, bu ülkede Aşura simgelerine saldırmanın gerçekte din ve dini kutsallara saldırmak anlamında olduğunu bildirdi.

Müslümanların dini kutsallarına yönelik saldırılara derhal son verilmesi istenen bu bildiride, dini tebliğciler ve halktan bu yılki Aşura törenlerini çok daha görkemli düzenlemeleri istenmiştir.

Diğer yandan Avustralya’da Demokrasi ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi, Bahreyn’de müslümanların dini kutsalları ve Hüseyni kıyamın sembollerine yönelik organize saldırıların dini özgürlüklerin ihlal edilmesi manasında olduğunu bildirdi.

Bu merkez uluslararası kurumlardan Bahreyn yönetimi güçlerinin despot girişimlerine engel olunması yönünde gerekli adımların atılmasını istedi.

Bahreyn rejimi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hüseyni matem günleri ve Muharremliğin başlamasıyla birlikte İmam Hüseyin için yas tutan  gruplara ve Aşura simgelerine yönelik geniş bir saldırı başlatmış bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.