Asurilerin Milletvekili: Kiliselerin korunması, İran İslam Cumhuriyetinin ilahi dinlere saygınlığını gösteriyor

  • 30 Nisan 2018
  • 1.113 kez görüntülendi.
Asurilerin Milletvekili: Kiliselerin korunması, İran İslam Cumhuriyetinin ilahi dinlere saygınlığını gösteriyor

İslami Şura meclisinde Asurilerin milletvekili, İran’da tarihi ve çok eski kiliselerin korunmasının, İran İslam Cumhuriyetinin ilahi dinlerin mensuplarına olan saygısından kaynaklandığını bildirdi.

İslami Şura meclisinde Asurilerin Milletvekili Yonathan Betkolia, dün Batı Azerbaycan eyaleti kültürel miras, el sanatları ve turizm genel müdürü ile yaptığı görüşmede, İran İslam cumhuriyeti devletinin ilahi dinlerin mensuplarına karşı gösterdiği saygı ve verdiği değerin tüm dünyaya anlatılması ve gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

İslami Şura meclisinde Asurilerin Milletvekili Yonathan Betkolia ayrıca Urumiye şehrinde yer alan “Meryem ana” kilisesinin önemini de hatırlatarak, “Meryem Ana” kilisesinin dünyanın en önemli kiliselerinden biri olduğunu ve UNESCO tarafından kayıtlara geçmesi gerektiğini bildirdi.

Batı Azerbaycan eyaleti kültürel miras, el sanatları ve turizm genel müdürü Celil Cabbari de bu görüşmede tüm yapılar ve tarihi eserlerin bölge halkının kimliğinin bir parçası olduğunu hatırlatarak, tarihi eserler özellikle de Meryem ana kilisesinin de bir parçası olduğu dini mekanların korunmasının kendi kurumlarının asli görevlerinden biri olduğunu bildirdi.

Batı Azerbaycan eyaletinde 100’ü aşkın kilise mevcuttur ve bu kiliselerden bazılarının tarihi geçmişi 400 yılı aşmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.