Ateşkes İhlalinin Ardından Suriye Ordusu Halep’i Temizlemeye Başladı

  • 22 Eylül 2016
  • 859 kez görüntülendi.
Ateşkes İhlalinin Ardından Suriye Ordusu Halep’i Temizlemeye Başladı

Suriye Ordu kuvvetleri ateşkes ihlalinin ardından terörist gruplara karşı operasyonlarına yeniden başlayarak, Halep’in güneyindeki El-Ramuse bölgesinde büyük başarılar elde etti.

Suriye Ordu kuvvetleri Halep’in güneyindeki El-Ramuse’nin eski bölgelerindeki kimyasal gübre fabrikaları ve ofis binalarını teröristlerden temizlemeyi başardı.

Suriyeli askeri bir uzman, Suriye Ordu kuvvetlerinin El-Ramuse’nin eski bölgelerinin içine kadar girmesinin, kimyasal gübre fabrikalarını ve ofis binalarını kurtarmasının, Suriye Ordusu’nun El-Ramuse’nin doğusundaki Şeyh Said kasabasına doğru ilerlemesini sağladığını ve bu ilerleyişin Suriye Ordusu’na Halep cephesinde yeni ve önemli askeri başarılar kazandıracağını ifade etti.

Suriye Ordusu ve müttefikleri ayrıca bu sabah Bazu tepesinde, El-Hikmet medresesinde ve Halep’in güney batısındaki 1070 projesinde Ceyş’el Fetih olarak adlandırılan teröristlerle şiddeti çatışmaya girdi. Terörist gruplar Suriye Ordusu’nun ağır top ve füzelerinin hedefi oldu. Çatışmalar sonucunda birçok terörist öldürüldü ve yaralandı.

Suriye Ordusu’nun operasyonları, son ateşkes ihlali ile gerçekleşti. Suriye Ordusu ateşkese bağlı kalmasına rağmen, terörist gruplar asla ateşkese bağlı kalmadılar ve Amerika’da bu ortamı suiistimal edip, açık bir şekilde tekfirci IŞİD teröristlerini destekleyerek Deyrizor’da Suriye Ordusu’nun mevzilerini bombaladı ve bu bombardıman sonucu Suriye Ordusu’ndan onlarca kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.