Avrupa Birliği Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.234 kez görüntülendi.
Avrupa Birliği Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

Avrupa Birliğinden (AB) yapılan açıklamada, Musul’un terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılmasının, Irak’ın terörden arındırılmış bir gelecek inşa etmesi için çok büyük bir adım olduğu bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Musul’da DEAŞ’a karşı zafer kazanıldığını bildirmesinin ardından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiser Christos Stylianides yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Musul’un DEAŞ’tan kurtuluşu için çaba sarfeden Irak halkı, hükümeti ve emniyet güçleri tebrik edilirken, mücadelede hayatını kaybeden sivil ve askerler saygıyla anıldı.

Bundan sonraki süreçte sivil halkın korunmasına öncelik verilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Musul halkı arasında uzlaşı sağlanmasının hem Musul’un hem de Irak’ın geleceği için önemine işaret edildi.

Musul’dan kaçanların kente geri dönmesi için bir süreç başlatılması ve toplumlar arası güven arttırıcı önlemlerin alınması gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, AB’nin Irak’a insani, güvenlik, istikrar ve uzlaşı alanında karşılaştığı sorunlar bağlamında destek vermeyi sürdüreceği ifade edildi.

İngiltere savunma bakanı da dün gece Musul’un kurtarılması münasebetiyle Irak başbakanı aradı ve tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.