Avrupa Birliği: Yemen Savaşının Sona Ermesinin Zamanı Geldi

  • 16 Kasım 2020
  • 5.291 kez görüntülendi.
Avrupa Birliği: Yemen Savaşının Sona Ermesinin Zamanı Geldi
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi dün, Suudi rejiminin Yemen’in mazlum halkına yönelik acımasız saldırısının neden olduğu dert ve acıyı kabul ederek, “Bu savaşı bitirme zamanı geldi” dedi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Pazar günü bir Twitter mesajında ​​Suudi rejiminin Yemen’in mazlum halkına yönelik acımasız saldırısının yarattığı acıya atıfta bulunarak, “Yemen’deki şiddetli krizden uzun süredir bahsetmedik,” ifadesinde bulundu.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu unutulmuş çatışmayı ele almalı ve Yemen hakkında konuşmalıyız.’
Joseph Borrell “Yemen hakkında konuşmak istiyoruz” adlı bir videoda şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen hakkında konuşmak istiyoruz; Çünkü burada en kötü insani kriz yaşandı, 30 milyon Yemenliden 24 milyonunun yardıma ihtiyacı var. Yaklaşık 1.7 milyon Yemenli çocuk yetersiz beslenmeden muzdarip. Korona, Yemenlilerin çektiği acıyı daha da artırdı. Bu savaşı bitirmenin zamanı geldi.
Yemen hepimizin ilgisini ve dikkatini çekmeyi hak ediyor. Çünkü Yemenliler bekleyemez ve bu durum böyle kalmamalı. Onların acılarını sona erdirmeliyiz. Yemen bekleyemez.’
Bununla birlikte, Suudi rejiminin Yemen’in mazlum ve savunmasız halkına karşı acımasız saldırısına başlamasından birkaç yıl sonra, Batı-İbrani, eksenli gerici Arap rejimleri sessizliğini sürdürdü ve Yemen katliamında Riyad’a yardım ve askeri teçhizat göndererek bu katliama ortak oldular.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.