Muhsin Rızayi: Avrupa Kendi Güvenliğini İran’a Borçlu

  • 01 Mart 2018
  • 1.092 kez görüntülendi.
Muhsin Rızayi: Avrupa Kendi Güvenliğini İran’a Borçlu

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani hakkında düzenlenen bir konferansta konuştu.

Kasım Süleymani’nin büyük bir komutan olduğunu belirten Rızayi; “Biz 36 yıl önce bugün içinde bulunduğumuz şartlar gibi Feth-i Mubin operasyonu için hazırlık yapıyorduk. Ve bu operasyon için özel bir birliğe ihtiyacımız vardı. Bu nedenle geniş bir araştırma yaparak hazırlanacak olan özel birliği bulduğumuz isme emanet edecektik. General Kasım Süleymani yatığımız bu araştırma sonucu keşfedilen isimler arasındaydı” dedi.

“General Süleymani 40 yıldır cihat ve mücadele vermektedir ve büyük bir vefakârlıkla İmam’a ve rehbere bağlılığını sürdürmektedir” diyen Muhsin Rızayi, General Süleymani’nin tüm dünyaya adalet ve barışı getirecek olan Kudüs için mücadele ettiğini vurguladı.

General Süleymani’nin mustazaf halkları müdafaa etmek için bu yola girdiğini söyleyen Muhsin Rızayi, “Bazıları İran’ın tüm parasını Irak ve Suriye’ye gönderdiğini söylemekte. Eğer bu işler para ile olsaydı ve biz IŞİD terörünü para ile bitirmiş olsaydık Suudi Arabistan bugün kendi parasıyla Bağdat ve Şam’a hakim olabilirdi. Biz imanımız ve kutsal savunma tecrübemizden yola çıkarak ilerlemekteyiz ve bu bizler için en büyük sermaye ve berekettir. Biz 33 gün savaşında Lübnan’da değildik ama orada savaşan mücahitleri eğittik ve kutsal savunma kültürünü onlara verdik. Ve bu kültür nerede olsa zaferi de beraberinde getirmekte” ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyetinin tüm paralarını Irak ve Suriye’ye gönderdiği iddialarının iftira ve doğru olmadığını söyleyen Muhsin Rızayi; “Bilmelidirler ki 8 yıllık savaşta biz sadece 22 milyar dolar harcama yaptık. Ve İran’ın tüm parasını Irak ve Suriye’ye gönderdiği söylentileri asılsız ve iftiradır” dedi.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, Bizi Irak ve Suriye’den çıkartmak isteyenler aynı zamanda bize yaptırım uygulamaktadır. Eğer biz IŞİD terör örgütü ile mücadele etmeseydik tüm Avrupa terör eylemlerine sahne olurdu. Almanya Büyükelçisi bana Devrim Muhafızları komutanlarını ülkesine göndermemi ve onların IŞİD terörü ile nasıl mücadele ettiklerini Almanya’da anlatmalarını istemişti” açıklamasını yaptı.

Muhsin Rızayi son olarak, Fransa Büyükelçisine İran’ın Suriye’de terör ile mücadelede yaptığı harcamaların kendilerine verilmesini istediğini söyleyerek; “Zira biz Irak ve Suriye’de terör ile mücadele ederek onların emniyet ve güvenliğini de sağlamış olduk. Ancak onlar en ufak bir yardım dahi etmeyerek İran’ın bölgede yaptığı fedakarlıkları itiraf dahi edemiyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.