Avrupa Yemen Halkının Katledilmesi Karşısında Sessiz Kalmamalıdır

  • 19 Aralık 2016
  • 1.131 kez görüntülendi.
Avrupa Yemen Halkının Katledilmesi Karşısında Sessiz Kalmamalıdır

İran İslami Şura Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Portekiz Dış Siyaset Komitesi Başkanı Sergio Sousa Pinto ile yaptığı görüşmede bölgedeki gelişmeler ve Halep’in kurtarılması ile ilgili şunları söyledi:

“Amerika ve müttefikleri bölgedeki hedeflerine ulaşmak için teröristleri silahlandırmaktan, eğitmekten ve desteklemekten kaçınmadılar. Suriye’de geçtiğimiz 5 yıl boyunca uygulanan siyaset sonucunda on binlerce kişi hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi de evsiz kaldı. Ancak Halep’in kurtarılması onların siyasetinin başarısız olduğunun göstergesidir.

Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki Suriye, Irak ve Afganistan’a yönelik yanlış siyasetleri bitmek bilmiyor. Yemen  Amerika, Arabistan ve müttefiklerinin açgözlülüğünün kurbanı olmuş bir başka ülkedir.  Suudi Rejim iki yıldır Batının en gelişmiş silahları ve uçaklarıyla suçsuz sivil halkı katlediyor. Bizler Avrupa ülkeleri tarafından bu durumu yönelik herhangi bir şekilde itiraz edildiğini görmüyoruz.

Halkın temsilciliği görevini yürüten Avrupa parlamentolarından beklenen, Yemen’de işlenen savaş suçu ve halkın katledilmesi karşısında sessiz kalmamalarıdır. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.