Avrupa’dan İran’a uyuşturucu madde kaçakçılığı

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.584 kez görüntülendi.
Avrupa’dan İran’a uyuşturucu madde kaçakçılığı

İran İslam cumhuriyeti gümrükleri genel müdürünün uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadele işleri yardımcısı “Nimetullah Mumvendi” yaptığı açıklamada son 3 ayda Esrar-Gül adlı uyuşturucu madde’nin Avrupalı ülkelerden İran’a yasadışı ve kaçak yollardan taşınma çalışmalarının arttığını söyledi.

“Nimetullah Mumvendi” İngiltere, Hollanda ve İspanya’nın uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemek için gümrüklerini ve sınır kapılarını denetlemediklerini, bu nedenle İran’ın uyuşturucu madde kaçakçılığı konusunda Avrupa birliğine itiraz ettiğini belirtti. 2016 yılındaki tespitlere göre, 204 kez posta paketleriyle İran’a Esrar-Gül adlı uyuşturucu Madde gönderilmiştir. Bu paketler gümrük işleri teşkilatı tarafından keşfedilmiştir. Afganistan kaynaklı uyuşturucu madde kaçakçılığıyla Mücadele konusunda İran 3500 şehit vermiş binlerce polis ve güvenlik gücü de yaralanmıştır.
Afganistan kaynaklı uyuşturucu madde, İran üzerinden Avrupa’ya taşınmak istenmiştir. Buna ilaveten uyuşturucu mafyası İran gençlerini zehirlemeye çalışmaktadır. Bu nedenle sınır güvenlik ve gümrük kapıları personeli, var güçleriyle uyuşturucu madde terörizmiyle etkin bir mücadele sürdürmektedirler.
Esrar ya da Marijuana, kenevir bitkisinin türlerinin çiçeklerinden ve tohum yataklarından elde edilen, vücutta kullanıldığında sarhoşluk ve keyif veren bitki parçalarının ve uyuşturucunun halk arasındaki adıdır. Sentetik ve kimyasal Uyuşturucu maddelerin üretim kaynağı ise 1970-1980 yıllarında Amerika, İngiltere ve Siyonist İsrail rejiminin deneme ve laboratuar merkezleriydi. Buralarda uyuşturucu maddeler askeri amaçlarla üretiliyordu. İstihbarat örgütleri için çalışan bilim insanları yıllarca insan zihnini kontrol etmek amacıyla çeşitli maddeleri kullandılar. Bu maddelerin çoğu, amfetaminler ve türevleridir.
Örneğin esrar, “Sodyum pentotal” gibi birçok madde bireysel zihin kontrolü amacıyla kullanılmıştır. Esrar’ın etkisinde bilinç dışına algılanmakta olan her şey renklerin, seslerin veya bilinç dışından gelen her türlü düşüncenin değişmesine yol açarlar. Bu ilaçlarla bir kült içinde insanları transa sokmak ve istenilen amaçlar doğrultusunda kullanmak mümkündür. Sodyum pentotal kemo-hipnoz yapmaktadır, bu yüzden insanları konuşturmak için kullanmıştır. Gerçekten kimyasal ajanlar kullanılarak yapay kaygı-anksiyete, hipnoz, rüya görme hali, ağrıya duyarlılığın artırılması ve azaltılması, hafıza kaybı veya hatırlatma, sersemlik, psikoz, yaratıcı düşünce, aşırı duyarlılık oluşturulabilir.
Amerika Afganistan’da yetişen “Kuş Afgan” olarak adlandırılan kenevir bitkisinin türlerinin çiçeklerinden ve tohum yataklarından elde edilen maddeleri, laboratuar çalışmalarında dönüştürüp, daha etkili ve karmaşık maddeler üretti. İran’da bu tür esrara, Gül adı verilmiştir. Uyuşturucu müptelalarını tedavi etme uzman ve araştırmacı Dr. Muhammed Rıza Yezdan Niyaz şöyle diyor: Genetik yapısı değiştirilen Kuş Afgan’dan yeni Marijuana türü üretildi. Geleneksel Marijuana’dan daha etkili bir Esrar türü olarak imal edilip, “Medikal Marijuana” olarak piyasaya sürüldü. Bu Marijuana çift cinsiyetli ve bol çiçekli bir bitki türüdür. Hâlbuki geleneksel doğal Marijuana çiçek sayısı daha seyrek ve azdır. “Medikal Marijuana”nın çiçeklerindeki uyuşturucu maddesi, doğal bitkinin çiçeklerine kıyasla 7 kat daha fazladır. Eğer bitkinin yakınından geçerseniz yâda geceleyin başınızın ucunda tutarsanız, büyük bir kuruntuya kapılırsınız.
İran dünya barışı ve güvenliğini korumak için Afganistan kaynaklı uyuşturucu mafyasıyla etkin mücadelesini sürdürmektedir. Ancak şimdi Avrupa kaynaklı uyuşturucu madde terörizmiyle karşılaşmaktadır. İran uyuşturucu Madde kaçakçılarını ve mafya babalarını idam ettiğinde, AB ülkeleri tarafından insan hakları ihlalleriyle suçlanmaktadır. Buna rağmen AB sınır geçişlerini denetlemekten kaçınarak İran gençlerine uyuşturucu terörizmini dayatmaya çalışıyor ve İran’ın toplumsal hayat güvenliğini tehdit ediyorlar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.