Avrupalı Yahudilerden Netanyahu’ya: “Bizim İçin Avrupa İsrail’den Daha Güvenli”

  • 21 Şubat 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Avrupalı Yahudilerden Netanyahu’ya: “Bizim İçin Avrupa İsrail’den Daha Güvenli”

Bloomberg Business Ajansı’nın yayınladığı haber Yahudilerin Avrupa ülkelerinden işgal rejimine yaptığı göçün güvenlik ve ekonomik nedenlerden dolayı azaldığını ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Yahudilerin, kendileri içinAvrupa’nın İsrail’den daha güvenli olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

Fransa ve Danimarka’da Yahudi kurumlarına yönelik yapılan saldırıların ardından Netahyahu’nun İsrail’e göç etmeleri için yaptığı çağrının buralarda yaşayan Yahudilerde yankı bulmadığına dikkat çeken ajans, kendilerinin Netanyahu’nun yaptığı seçim propagandasının bir parçası olmayacaklarını açıkça ifade ettiklerini yazdı.

Haberde son bir yılda Frans’dan işgal rejimine 7 bin Yahudi’nin göç ettiğine, daha önceki yıllarda yapılan iki binlik göçe göre bunun rekor olduğuna dikkat çeken ajans, ancak bu rakamın Fransa’da yaşayan Yahudilerin sayısıyla kıyaslandığında toplam sayının %1.5’i olduğunu, dolayasıyla göçün istenen düzeyde olmadığını ifade etti.

Fransa dışındaki ülkelerde göç olayının daha alt seviyede olduğunu belirten ajans, son bir yılda 1 688 kişiye ulaştığını, Avrupa’daki Yahudi nüfusuyla kıyaslandığında bunun bir hayli düşük olduğunu hatırlattı.

Raporda yer alan Avrupadaki Yahudilerin görüşlerinden ikisini aktarmakta yarar var.
Fransız Yahudilerinden Emily Boya (40) şöyle diyor: “Fransa’da eylem olunca kendi kendime “İşte korktuğum an geldi” dedim. Ancak bütün bunlar evimi, hayatımı ve devletimi terk etmeme yeter mi? Bu saçmalık. Ben bir Fransızım ve olaylar bana bunu gösterdi.”

Danimarkalı bir Yahudi ise Netanyahu’nun çağrısına şöyle cevap veriyor: “Danimarka’yı terk etmek niyetinde değilim. Ancak bu davetten dolayı Netanyahu’ya teşekkür ederim. Ben bu hakkımdan ve davetten feragat ediyorum. Danimarkalı olmakla onur duyuyorum. Seçim propagandasında Netanyahu’ya iştirak etmeyeceğimden eminim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.