Avustralya’dan Suriye saldırısı itirafı

  • 19 Eylül 2016
  • 899 kez görüntülendi.
Avustralya’dan Suriye saldırısı itirafı

Avustralya, ABD komutasında bulunan savaş uçaklarının, Deyrezzor kırsalında Suriye ordusunun mevkilerine düşmancı saldırıya katıldıklarını itiraf etti.

Avustralya Savunma Bakanlığı bugün yayınladığı ve Reuters Ajansının aktardığı bültende; uçaklarının saldırıda yer aldığını itiraf ederken, ‘koalisyonun olayı gözden geçirmesinde tam bir işbirliği içinde olacağını’ belirtti.

Bültende Suriye’de durumların oldukça karmaşık ve değişken olduğu öne sürülürken, Avustralya’nın operasyonlarında kesinlikle ne Suriye ordusunun bir mevkiini hedef alma, ne de IŞİD’e destek sağlama kastinde olmadığı kaydedildi.

Avustralya Savunma Bakanlığı bülteninde ayrıca; saldırıda kurban giden Suriye ordusu askerlerinin ailelerine taziyelerini ifade etti.

Öte yandan Avustralya başbakanı, 100 civarında Suriye askerinin ölmesiyle sonuçlaran hava saldırısına Avustralya uçaklarının katılmasından dolayı özür dileyerek bunun fahiş bir hata olduğunu bildirdi.

BM Genel Kurul oturumuna katılmak için New York’ta bulunan Avustralya başbakanı Malcolm Turnbull, bu saldırıda Suriye askeri güçlerinin saldırıya hedef olduğunun açıklanmasının hemen ardından bu operasyonun durdurulduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.