Avusturya’da Halk Siyonist İsrail Rejiminin Vahşi Saldırılarını Protesto Etti

  • 19 Mayıs 2018
  • 1.343 kez görüntülendi.
Avusturya’da Halk Siyonist İsrail Rejiminin Vahşi Saldırılarını Protesto Etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir grup gösterici, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek isteyen Filistinlilerin, toplandıkları Gazze sınırında İsrail askerlerince katledilişine tepki gösterdi.

Avusturya Filistinli Gençlik Derneği, Avusturya Boykot, Tecrit, Yaptırımlar (BDS) Hareketi ile Dar al Janub derneği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Viyana Devlet Opera binasının önünde toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Özgür Filistin”, “Özgür Gazze” yazılı pankartlar açtı. Grup daha sonra Dışişleri Bakanlığına doğru yürüdü.

Yürüyüşü organize eden sivil toplum kuruluşları adına bir konuşma yapan Michael Pröbsting, pazartesi günü Gazze sınırında 62 kişinin İsrail ordusu tarafından katledildiğini hatırlatarak, “Onlar Filistin halkının özgürlüğü için canlarını feda eden kahramlardır. Biz bir şeyi çok açık şekilde söylemeliyiz; İsrail bir terör devletidir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.