Ayetullah Ahmed Hatemi: İran hiçbir zaman yenilgiye uğramayacak

  • 22 Ocak 2016
  • 1.179 kez görüntülendi.
Ayetullah Ahmed Hatemi: İran hiçbir zaman yenilgiye uğramayacak

Bu haftanın Tahran Cuma namazı, Ayetullah Ahmed Hatemi’nin İmamlığıyla eda olundu. Hutbesinin bir bölümünde 5+1 ülkelerle yapılan nükleer anlaşması sonucunda hayata geçirilen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na işaret eden Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Hatemi, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’na teşekkürlerini dile getirerek, konuya gerçekçi olarak yaklaşarak Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın başarılı bir anlaşma olmasına karşın bazı yaptırımların kaldırıldığını, bazıları ise henüz devam ettiğini hatırlattı.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın büyük fetih olmadığını vurgu yapan Tahran Cuma Namazı Hatibi, Erak reaktörünün kalbi sökülerek yerinde beton doldurulmasını örnek gösterdi. Hatemi, İran’ın bu yolda çok ağır bedel ödediğini söyledi.

Ayetullah Hatemi, KOEP dolaysıyla şeytanın batıl iddiaları etkisizleştirilmesini Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın başarısı olarak değerlendirdi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı yenilgi olarak algılanmasının yanlış olduğunu ifade eden Tahran Cuma Hatibi, ülkenin ne yenilgiye uğradığını ve ne satıldığını, zira İslam İnkılabı Rehberi’nin uyaknıklığının yanısıra cesur müzakereci ve yetkilileri olan İran’ın hiçbir zaman yenilgiye uğramayacağını kaydetti.

Ayetullah Hatemi ayrıca, Amerika’nın İran’a lütuf etmediğinin altını çizerek, KOEP’nın imzalandığı gün Obama’nın İran aleyhinde yeni yaptırımların uygılama geçmesine ön gören yasa tasarısını imzaladığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.