Ayetullah Ahmed Hatemi: “Umarım 25 yıllık süre bitmeden Siyonist Rejim’in ortadan kaldırılmasına tanık oluruz.”

  • 23 Kasım 2018
  • 1.120 kez görüntülendi.
Ayetullah Ahmed Hatemi: “Umarım 25 yıllık süre bitmeden Siyonist Rejim’in ortadan kaldırılmasına tanık oluruz.”

Tahran Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Ayetullah Ahmed Hatemi, “Umarım 25 yıllık süre bitmeden Siyonist Rejim’in ortadan kaldırılmasına tanık oluruz.” dedi.

Bugün Tahran Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Ayetullah Ahmed Hatemi, Trump’ın İran halkını terörist olarak hitap ettiğini hatırlatarak şöyle dedi: Siz kendiniz terörist olarak bu afeti Suriye’ye gönderip DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerini oluşturan Suudi Arabistan’ı desteklediniz. Trump ise diğerlerinin ilgisini çekme yönünde bir tür komplekse kapılmış durumda ve bu sözler vasıtasıyla İran halkını küçük düşürmek istiyor ancak Allah’ın yardımıyla ABD’yi küçümseyen taraf her daim İran halkıdır.

Tahran’ı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı’nın da ifadelerini eleştiren Ayetullah Hatemi, “Diplomasi sistemimiz İngiltere Dışişleri Bakanı’na böylesi müdahalelerde bulunması için izin vermemeliydi, zira onun İran ziyaretinden amacı bir casusun serbest bırakılmasıydı. İngiliz yetkili ilaveten Suudilerle müttefik olduklarını belirtti; fakat biz sizinle herhangi bir bağa sahip olmadığımız için onur duyuyoruz.” diye konuştu.

Suudi Arabistan ile destekçilerinin Yemen’deki saldırılarına da işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi sözlerini şöyle sürdürdü: Yemen halkı artık büyük bir sınav haline dönüşen bu ülkedeki krizde onurlu bir şekilde baş kaldırmayı başardı. Bu ülkede cinayet işleyen Suudiler ile onlara karşı sessizliğini asla bozmayan küresel toplum ise boynu bükük kalan taraflardır.

İsrail’deki gelişmeleri de yorumlayan Ayetullah Ahmed Hatemi son olarak şöyle dedi: Siyonist Rejim kabinesinin Gazze saldırısından sonra sarsılması geçen hafta duyduğumuz iyi haberlerin başında yer alıyordu. İşgal altındaki topraklara 470 füze fırlatıldı ki bu süreç devam ederese umarım daha önce belirlenen 25 yıllık süre bitmeden Siyonist Rejim’in ortadan kaldırılmasına tanık oluruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.