Ayetullah Ahmed Hatemi’den Amerika’ya sert tepki

  • 09 Mart 2017
  • 1.328 kez görüntülendi.
Ayetullah Ahmed Hatemi’den Amerika’ya sert tepki

Rehberlik Fakihler Meclisi başkanı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Amerika’nın yeni başkanının İran halkı aleyhindeki rezilce açıklamalarının gerçekte onun seviyesini gösterdiğini söyledi.

Ayetullah Hatemi, Rehberlik Fakihler Meclisi oturumunun kapanışında yaptığı açıklamada, Rehberlik Fakihler Meclisi olarak, Amerika’nın yeni hükümetinin  İran halkına yönelik rezilce açıklamalarına karşı tutumunun çok açık olduğunu  zira Amerika’nın bu tutumunun yeni bir şey olmadığını belirterek, Amerika’da egemen iki partinin ortak stratejisinin İran İslam nizamına karşı olmak olduğunu söyledi.

Bu arada Rehberlik Fakihler Meclisi başkanı da, hükümetin İran halkının  refah ve yaşam seviyesinin arttırılması için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini  belirtti. Ayetullah Ahmed Cenneti, İran’da 19 mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine işaretle, bazı  kişilerin İran’da siyasi atmosferi iki kutuplu hale getirmeye çalıştığını bunun önleneceğini ve böylece seçimlerde  sorun olmaması gerektiğini söyledi.

5. dönem Rehberlik Fakihler Meclisi oturumu salı günü başlamış ve dün çalışmasına son vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.