Ayetullah Amuli Laricani’den Batı’ya Yeni Zelanda tepkisi

  • 16 Mart 2019
  • 1.530 kez görüntülendi.
Ayetullah Amuli Laricani’den Batı’ya Yeni Zelanda tepkisi

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Amuli Laricani, İngiliz dahil Batı dünyasındaki bazı medya çevrelerinin Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen saldırı olayı hakkında “terör saldırısı” tabirini bile kullanmadığını belirtti.

Bugün Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi toplantısında konuşan Ayetullah Amuli Laricnai, Yeni Zelanda’daki terör saldırılarına ve bir grup mazlum Müslüman’ın namaz kılarken şehit olmasına işaretle, bu olayın çok elim ve korkunç bir olay olduğunu ve haber ve görüntüsünün her insani rencide ettiğini belirtti.

Dünyada Müslümanlar’a karşı terörizme dikkat çeken Ayetullah Amuli Laricani, bu cinayetlerin esas nedeninin Batılı ülkelerce körüklenen İslamofobi olduğunu söyledi.

80’den fazla Müslüman’ın korkunç terör saldırısına maruz kaldığına dikkat çeken Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı, bu cinayetin asla tolere edilmeyeceğini belirterek, İslam ülkelerinden bu ibretleri geçiştirmemelerini ve Batı’nın sinsice tavrına dikkat etmelerini istedi.

Ayetullah Amuli Laricani, bu cinayetlerin Müslüman milletlere uyanmaları için ibretlik olduğunu vurgulayarak, hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet ve yararılar için acil şifalar diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.