Ayetullah Cafer Subhani’den İngiliz Şiiliği’nin Tefrika Projesine Ret

  • 25 Haziran 2016
  • 952 kez görüntülendi.
Ayetullah Cafer Subhani’den İngiliz Şiiliği’nin Tefrika Projesine Ret

Ayetullah Cafer Subhani’nin İngiliz Şiisi Yasir Habib’in “Hz. Fatıma Zehra’nın hayatı” konulu filim projesi hakkındaki fetvası, böylesi bir proje ile aslında bir hizmetin ihyasının amaçlanmadığı aksine, bir tefrikanın planlandığını ortaya koymuş oldu.

Bu Batılı emperyalistlerin hem Sünni dünyada ve hem de Şii dünyada ayrı ayrı “Amerikancı İslam” ve “İngiliz Şiiliği” olarak isimlendirilen bahsi geçen emperyalistlerin kontrolü ve güdümünde faaliyet gösteren, dolayısı ile onların çıkarlarına hizmet eden yapay, oluşturulmuş bir Batı menşeli projedir. Bu sebeple bu proje kapsamında ortaya konan, zahirde müspet ama batınında ise Batı’nın İslam dünyası için palanladığı tefrikayı içeren bir çok faaliyet, Müslümanlar için büyük tehlikeler, tehditler barındırmaktadır.

Bu anlamda dikkat çekici bir örnek olarak aşağıda aslı ve tercümesi bulunan Ayetullah El’uzma Cafer Subhani’ye sorulan bir soruya verilen cevap üzerinden, planlanan tefrikanın ne denli büyük olduğu, bu hususta ne kadar dikkatli olunması gerektiğinin farkına varmak mümkün olabilecektir.

İşte Fedek Kanalı Yöneticisi Yasir Habib Tarafından Sorulan Soru:

“Bu film Batı’nın en iyi yönetmenleri tarafından hazırlanacaktır ve ünlü sanatçılar oynayacaktır. Hz.Fatıma Zehra’nın hayatını konu alacaktır. Özellikle Peygamber Efendimizin vefatı sonrasını işlemek istiyoruz. Dünya bu film ile ilk halife ve taraftarlarının Hazreti Fatıma’yı nasıl incittiklerini ve zulmettiklerini görecektir. Bu film gerçek İslam ile sahte İslam arasındaki farkı gösterecektir. Yine film ilk halifenin gerçek yüzünü Dünya’ya gösterecektir. Biz Hz.Zehra’nın intikamını almaya yemin etmişleriz.

Ayetullah Cafer Subhani’nin cevabı;

Bismillahirrahmanirrahim

İslam Dünyasının böyle karışık olduğu ve fitnenin kol gezdiği bir dönem yaşıyoruz. Müslüman Müslüman kanı döküyor. Birçok Suriyeli ve Iraklı Müslüman evlerinden olup Batı ülkelerine sığınma zorunda kalıyorlar. Birçoğu oraya ulaşamadan denizlerde boğuluyor. Bu devirde böyle bir film yapmak akıl ve takvadan uzaktır. Bu film batınen düşmanın isteğini yerine getirir sadece. Bu yüzden böyle bir film yapmak ve bu filme destek vermek haramdır.

Cafer Subhani

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.