Ayetullah Cenneti: İran asla Amerika’ya boyun eğmeyecek

  • 16 Nisan 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: İran asla Amerika’ya boyun eğmeyecek

Bu hafta Tahran’da Cuma namazını kıldıran Ayetullah Ahmed Cenneti, İran İslam Cumhuriyetinin kesinlikle Amerika’nın tehditlerine ve teslim olmasına dair şartlarına boyun eğmeyeceğini söyledi.

Cenneti, batılı ülkelerin, İran’ın teslim veya tehditler karşısında asla boyun eğmeyeceğini pekala bilmeleri gerektiğini belirterek, İran’ın zorbaların, emperyalistlerin her türlü tutumlarına karşı direneceğini söyledi. Ayetullah Cenneti, İran İslam Cumhuriyeti’nin temelinin halkın gücü olduğunu belirterek, İran’da son yapılan meclis ve rehberlik bilgeler meclisi seçimlerinin de bunun en bariz ispatı olduğunu söyledi.

Tahran Cuma namazı hatibi, Amerika’nın İran’ın iktisadi ve askeri açıdan kalkınması karşısındaki tehditleri ve yaptırımlarına karşı tek yolun direniş olduğunu belirterek, bunun için de İslam inkılabı rehberi tarafından belirlenen direniş ekonomisi sloganının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

İran’ın iktisadi ve diğer alanlarda ilerlemesi ve gelişmesi, dışa bağımlı olmaktan tam manasıyla kurtulmak için insan ve enerji kaynakları en iyi şekilde kullanmak gerektiğini belirten Ayetullah Cenneti, İran’ın güçlü potansiyel ve kaynaklara sahip bir ülke olduğunu söyledi.

Tahran Cuma namazı hatibi namaza katılan binlerce kişiye hitaben, “Petrole olan bağımlılığımızı azaltmalıyız. Bir an bakıyorsun 100 dolarlık petrol fiyatını 30 dolara kadar düşürüyorlar, böylesi dalgaların bizi etkileyemeyeceği bir güce sahip olmalıyız ve bu da olacak bir şeydir. Sadece yapabileceğimize inanmalıyız” diye hitap etti.

Ayetullah Cenneti, bazı ülkelerin petrol fiyatlarını düşük tutma yönündeki komplolarına da temasla, onların tek hedefinin İran’a darbe indirmek ve İran milletinin ilerlemesini önlemek olduğunu söyledi ve ”İran halkı ve İslam nizamı 37 yıldır her türlü oyuna ve komploya karşı direnmiştir ve geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır” dedi.

Bölgede bazı ülkelerde yaşanan huzursuzluklara da temas eden Ayetullah Cenneti, müslüman milletler aleyhindeki bütün oyunların bozulması gerektiğini belirterek, bunun için de bölge ülkelerinin ortak işbirliği yapmalarının zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.