Ayetullah Cenneti: İran nükleer silah yapımı ve kullanımını haram biliyor

  • 03 Mart 2015
  • 1.022 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: İran nükleer silah yapımı ve kullanımını haram biliyor

İslami İran Anayasasını Gözetleme Kurumu sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, İran İslam cumhuriyetinin nükleer  silah yapımı ve kullanımını haram olarak bildiğini söyledi.

Cenneti, dün Türkiye’nin İran büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile yaptığı görüşmede, batılı ülkelerin İran’ın bilim, teknoloji ve nükleer enerjide ilerlemesi  karşısındaki  mertçe olmayan  girişimlerini eleştirerek, ‘onlar İran’ın nükleer silah yapımı ve kullanımını  haram bildiğine pekâlâ vakıftırlar” dedi.

Ayetullah Cenneti, Amerika’nın İslam karşıtlığı siyasetleri çerçevesinde İslamofobi’yi yaymaya dayalı çalışmalarına da temasla, Amerika’nın İslami uyanış dalgasını kendisi için  bir tehlike olarak gördüğünü ve  Amerika’nın bölgede gücünün zayıfladığını gördüğü anda Mısır halkının inkılabını ve Kuzey Afrika ülkelerindeki inkılapları gerçek yolundan saptırmaya çalıştığını  söyledi.

Ayetullah Cenneti, Türkiye ve İran’ın iki  Müslüman ve komşu ülke olarak,  bölgede çok fazla ortak çıkarları ve bağlarının olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede İran’ın Türkiye büyükelçisi de, komşu ve dost iki ülkenin bütün alanlarda ilişkilerinin geliştirilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.