Ayetullah Cenneti: İslam İnkılabının zaferiyle, fedakarlık ve şehadet kültürü ihya oldu

  • 13 Mart 2018
  • 1.338 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: İslam İnkılabının zaferiyle, fedakarlık ve şehadet kültürü ihya oldu

İslami İran Rehberlik Bilgeler meclisi başkanı Ayetullah Cenneti, İslam İnkılabının zaferiyle daha önce unutulmaya yüz tutan fedakarlık ve şehadet kültürünün yeniden ihya edildiğini ifade etti.

Bugün Salı 5. dönem Rehberlik bilgeler meclisinin 40. toplantısının başlangıcında yaptığı konuşmada, İslam İnkılabının 40 yıllık kazanımlarını açıklayan Ayetullah Cenneti, İslam İnkılabının savaşı yönetme ve düşmana karşı koyma gücüne sahip olduğunu belirtti.

Ayetullah Cenneti açıklamasının devamında Gönüllü Seferberlik teşkilatı ve İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun İslam İnkılabının kazanımlarından olduğu ve korunması gerektiğini kaydederek, ayrıca İnkılabın zaferinden önce kendini savunma gücüne sahip olmayan Ordu’nun, İslam İnkılabı zaferi ardından dayatılan savaşta direndiğini vurguladı.

İran İslam cumhuriyetinde birliğin korunması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Cenneti, “yetkililer duyarlı olmalıdır, düşman yeni bir komplo peşindedir ve İngiliz Şiası ve Amerikan Sünniliğini başlatmak istiyor”diye kaydetti.

Ayetullah Cenneti, bazılarının çeşitli bahanelerle İran İslam Cumhuriyetini sorgulamaya çalıştığı, bu cümleden kadının şeref, kerameti ve iffeti sayılan tesettür meselesini öne sürdüklerine vurgu yaparak, ” bazıları tesettüre halel getirmek istiyor ve çirkin hareketlerle kendi tesettürlerini yok etmek istiyorlar, oysa bu yolda şeref ve iffetlerini yok ediyorlar ve onlara karşı gereken yapılmalıdır.”dedi.

Söz konusu merasimin sonunda 5. dönem Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlığı  için yapılan seçim sonucu Ayetullah Cenneti, aldığı 66 oyla tekrar 5. dönem Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlığına seçildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.