Ayetullah Cenneti: Velayeti Fakih, İslam İnkılabının Sütunudur

  • 09 Nisan 2018
  • 1.000 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: Velayeti Fakih, İslam İnkılabının Sütunudur

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Sekreteri Ayetullah Ahmet Cenneti, konsey çalışanları ile gerçekleştirdiği görüşmede; “tarihte başka bir örneği olmayan İslam inkılabının ilahi nimetinden faydalandığımız için Allah’a ne kadar şükretsek azdır” dedi.

İran İslam İnkılabına düşman olanların müttefikleri ile el ele vererek İslam inkılabını yok etmeye çalıştıklarını söyleyen Ayetullah Cenneti, İslam inkılabının ardından Irak ile yaşanan 8 yıllık savaşa işaret ederek; “Düşman tüm gücüne rağmen başarılı olamamış ve zafer İslam inkılabından yana olmuştur” ifadelerini kullandı.

Düşmanın İran’a birçok farklı yollardan saldırdığını belirten Cenneti; “Düşman askeri yöntemlerin başarılı olmadığını gördükten sonra, İran’a karşı yaptırımları ve yumuşak savaş yöntemlerini kullanmaya başladı. Bizim ticaret ve ekonomide attığımız adımları engellemeye çalışıyorlar” dedi.

“İslam inkılabının düşmanları gerçekleşen bu inkılabın önce 6 aydan fazla ayakta duramayacağını söylediler. Daha sonra bunu iki yıla çıkardılar. Ve bugünde hem içerideki işbirlikçileri ve hem kendileri bu yılın İslam inkılabı için son olduğunu söylemekteler. Her şeye rağmen iki yıl, üç yıl, 20 yıl, 30 yıl ve 40 yıldır İslam inkılabı Allah’ın da inayeti ile dimdik ayakta durmaktadır” ifadelerini kullanan Ayetullah Cenneti, konuşmasının devamında İmam Humeyni’nin şahsiyetine ve siyaset anlayışına değindi.

İslam inkılabı gibi bir nimetin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayetullah Cenneti, inanca ve velayeti fakihe inen her darbenin İslam inkılabına zarar vereceğini belirterek; “İnsanları şehadete götüren ve inkılabı gerçekleştiren bu imandır. Bu ruh ve inanç inkılabı zafere taşımıştır. Ve bugün de bizlere zafere götürecek olan iman ve ruh budur” dedi.

Velayeti Fakihin, düşman ve içerideki işbirlikçileri tarafından hedef alındığını söyleyen Ayetullah Cenneti; Velayeti Fakihin İslam inkılabının sütunu olduğunu belirterek “ Eğer bu sütun parçalanır ise İslam inkılabı da yok olur” uyarısında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberinin her yıl için seçtiği sloganların İran toplumunda var olan sorunların çözümü noktasında önemli ve manalı olduklarını belirterek; “Bu yıl İslam İnkılabı rehberi yeni yıl dolayısı ile yaptığı konuşmada İran ürünlerinin desteklenmesini slogan olarak açıkladı. Direniş ekonomisi ile bağlantılı olan bu slogan gerçekten uygulanabilirse tüm ekonomik sorunlarımızı çözüme kavuşturacaktır” dedi.

İran ürünlerinin desteklenmesi için öncelikle hükumetin adım atması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Cenneti, hükumeti dışarıdan alınan ürünler noktasında uyararak “İç pazarın desteklenmesi için dışarından ürün ithal etmenin önü alınmalıdır” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.