Ayetullah Cenneti: Yemen halkının katliamına destek, Amerikan insan haklarının simgesidir

  • 05 Temmuz 2018
  • 1.912 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: Yemen halkının katliamına destek, Amerikan insan haklarının simgesidir

İran Anayasayı Koruma Konseyi Sekreteri Ayetullah Ahmet Cenneti, ABD’nin mazlum ve savunmasız Yemen halkını katliam eden Al-i Suud’un cinayetlerine desteğinin, Amerikan insan haklarının simgesi olduğunu belirtti.

Bugün Anayasayı Koruma Konseyi oturumunda konuşma yapan Ayetullah Ahmet Cenneti, Al-i Suud canilerince mazlum Yemen halkının düğün sırasında bombalanmasına işaretle, savunmasız, mazlum ve aç Yemen halkına karşı bu tür cinayetlerin insan haklarını savunma iddiasına bulunanların ağır sessizliği eşliğinde gerçekleştiğini ifade etti.

Al-i Suud rejiminin cinayetlerine rağmen Yemen halkının gösterdiği direnişin düşmanları başarısız kıldığını belirten Ayetullah Cenneti, bu direnişin övgüye değer olduğunu kaydetti.

Al-i Suud rejimi savaş uçakları dün de Yemen’de bir düğün merasimini bombalayarak, onlarca Yemenli sivilin ölümü ve yaralanmasına yol açtı.

Ayetullah Cenneti ayrıca, Amerikan savaş gemisi tarafından İran İslam Cumhuriyeti yolcu uçağının düşürülmesiyle sonuçlanan acı olaya işaretle, Amerikan insan haklarının gerçek yüzünün dünyaya gösterilmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.