Ayetullah Cevadi Amuli: Trump! kafir olsan bile sözünü tutmalısın

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.278 kez görüntülendi.
Ayetullah Cevadi Amuli: Trump! kafir olsan bile sözünü tutmalısın

İran’ın önde gelen din alimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın anlaşmadan çekilme kararına anlamlı bir şekilde tepki gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tefsiri dersinde öğrencilerine hitabında, İslam’ın en önemli öğretilerinden birinin insanın verdiği sözünü tutmak olduğunu belirten Ayetullah Cevadi Amuli, “Kur’an-ı Kerim’de karşı tarafın taahhütlerini ihlal etmediği sürece sizin de taahhütlerinizi yerine getirmeniz gerektiği üzerinde duruluyor. Fakat düşman ahdını bozduğu zaman artık durum değişiyor” ifadelerini kullandı.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmakla uluslararası toplumda itibarını kaybettiğini belirten Ayetullah Cevadi Amuli, “İmam Hüseyin (a.s) Aşura gününde ‘dininiz yoktursa da hür insanlar olunuz’ demişlerdi. Bu şu demektir ki; Trump! kafir olsan bile sözünü tut” ifadesini kullandı.

İran’ın önde gelen din alimi, Hristiyan olduğunu iddia eden Trump’ın bu dine bile bağlı olmadığını ifade ederek, “Anlaşmada verilen sözü tutumak insanlık ilkelerindendir. Bunun din veya mezheple dahi alakası yoktur. Ben ilk baştan beri Dışişleri Bakanı Dr. Zarif’e ‘ABD’li yetkililerle el sıkıştığınız zaman bile parmaklarınızı sayınız’ dedim. Bu bir şaka değildi, gerçekti” değerlendirmesini yaptı.

Ayetullah Cevadi Amuli, ABD Başkanı Donald Trump’a hitap ederek, “Kafir olursan kafir ol. Elbette ki sen Hıristiyan ve Yahudi değilsin. Amma eğer bir insan olduğunu düşünüyorsan sözünü tutmalısın” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.