Ayetullah Eraki: Direniş cephesi müstekbirleri muhasara altına aldı

  • 25 Mayıs 2019
  • 770 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Direniş cephesi müstekbirleri muhasara altına aldı

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, ‘İran’dan başlayan ve Yemen’e kadar devam eden direniş cephesinin müstekbirleri muhasara altına aldığını’ söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Ayetullah Eraki, dün Tahran’da cuma namazından önce cemaate hitaben yaptığı konuşmada, direniş cephesinin istikbar cephesi karşısındaki zaferlerine işaretle, ‘müstekbirlerin ömrü yakın bir zamanda sona erecek’ dedi.

Ayetullah Eraki, İran İslam Cumhuriyeti’nin direnişin izzetinin sembolü olduğunu belirterek, ‘ direniş cephesinin düşmanın askeri, iktisadi ve siyasi bütün alanlarında karşı koymak ve mücadele etmek için hazırlıklı olduğunu söyledi.

Ayetullah Eraki, Ramazan ayının son cumasının ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak bazı etkinlikliklerin yapılmasını da hatırlatarak, ”Kudüs günü, mücadelenin kalıcı bir şekilde sürdürülmesinin dünyaya ilanıdır” dedi.

Bilindiği gibi İslam cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni tarafından Filistin halkına destek ve Mescidi Aksa’ya sahip çıkmak amacıyla Ramazan ayının son cuması ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak ilan edilmişti.

Bu yıl da Dünya Kudüs Günü 31 mayıs 2019’da, cuma günü çeşitli etkinliklerle başta İran olmak üzere dünyanın bir çok yerinde düzenlenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.