Ayetullah Eraki: İngiliz Şiiliği Amerikancı İslam Anlayışından Daha Tehlikelidir

  • 22 Nisan 2016
  • 859 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: İngiliz Şiiliği Amerikancı İslam Anlayışından Daha Tehlikelidir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Teşkilatının Genel Sekreteri Ayetullah Eraki, İngiliz Şiiliğinin Amerikan İslam’ından daha tehlikeli olduğunu belirterek her iki ekolünde İslam tefekkürü içerisinde büyük sorunlara yol açtığını vurguladı.

İngiliz Şiiliği hakkında düzenlenen konferansta konuşan Ayetullah Eraki ” Her iki ekolde dünyada Müstekbir güçlerin hedefleri doğrultusunda hareket etmektedir. Ancak İngiliz İslam anlayışı ılımlı ve seküler bir ekolü temsil ettiği için daha tehlikelidir” açıklamasında bulundu.

“Amerikan İslam’ının merkezi Suudi rejimidir. Amerika vahabi ideolojiyi temel alarak tekfirci ekolün sahipliğini yapmaktadır” diyen Ayetullah Eraki, Amerikan İslam anlayışının tefrika ve tekfire dayalı olduğunu belirtti.

Şii ekolün Amerikan İslam anlayışına karşı olduğunu belirten Ayetullah Eraki ” Irak’ta Saddam rejiminin yıkılmasının ardından hazırlanan senaryoda hedeflenen şey İngiliz Şiiliğini kullanarak Irak ve İran’da nüfuz elde etmek idi ” açıklamasında bulundu.

Bölgede her iki devletin önemli etkileri olduğuna işaret eden Ayetullah Eraki ” bu iki devletin birlikte hareket etmesi bölgede önemli değişikliklere sebep olacaktır. Ve bu nedenle Müstekbirler İngiliz Şiiliğini kullanarak bölgedeki vahdeti önlemeye çalışıyorlar” dedi.

Konuşmasının devamında İngiliz Şiiliğinin Şia’nın mahiyetini ve asli kavramlarını değiştirmeye çalıştığını belirterek ” İngiliz Şiiliği hiçbir şekilde Müstekbir güçleri kendisi için düşman ve tehdit olarak görmemektedir” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.