Ayetullah Eraki: İran milleti Trump’a gereken cevabı vermiştir

  • 02 Ocak 2018
  • 1.047 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: İran milleti Trump’a gereken cevabı vermiştir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, İran halkının Hüseyni kimliğini güçlü bir şekilde koruduğunu ve bu kimliğiyle Amerikan başkanı ve müttefiklerine gereken cevabı verdiğini söyledi.

Ayetullah Eraki, dün gece Kum şehrinde Şehit ve Gazi İslam alimlerini anma merasiminde, Amerika ve siyonist İsrail yetkililerinin  son zamanlarda İran İslam nizamı aleyhindeki açıklamalarına işaretle, ‘İran halkının her zaman İslam inkılabı rehberinin emrinde hareket ettiğini belirterek, ”İslam inkılabı Nebevi, Alevi ve Hüseyni mektep yolunda hareket ediyor ve hiç bir şekilde bu yoldan sapmayacak’ dedi.

İran İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri, Şia’nın kimliğinin gerçekte Hüseyni kimliği olduğunu belirterek, İran milleti bu kimliğine dayanarak, tagutlara karşı asla boyun eğmez” dedi.

Ayetullah Eraki, İran milletinin her zaman dünyada emperyalizm ve zorbalığa karşı mücadele ettiğini belirterek, ‘Muhammedi (S) İslam’ı ve Şia kimliğinin simgesinin gerçekte dünya mazlumlarına zorbalar karşısında destek vermek ve onların yanında olmak olduğunu belirterek,  düşmanların İran’ın bu kimliğine darbe indirmek istediğini  söyledi.

Ayetullah Eraki, konuşmasında ayrıca şehit alimleri rahmetle andı ve onların gerçekte Ehlibeyt yolunda  verdikleri mücadelede şehit olduklarını ve Şia alimlerin bu yolda öncü olduklarını gösterdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.