Ayetullah Eraki: Ä°slam toplumunda tefrika tekfircilerin hedefidir

  • 28 Kasım 2016
  • 1.124 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Ä°slam toplumunda tefrika tekfircilerin hedefidir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Eraki, günümüzde tekfirci hareketin bir itikadi hareket olmadığını aksine bu hareketin hedefinin İslam toplumunda kan dökülmesi ve tefrika çıkarılması olduğunu söyledi.

Ayetullah Eraki, Ä°RÄ°B Kanal2’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, müslümanların tekfirciler karşısında son derece uyanık ve dikkatli olmaları gerektiÄŸini belirterek, tekfirci hareketin Ä°slam karşıtı ve insanlık düşmanı bir hareket olduÄŸunu ve bütün müslümanların buna karşı birlikte hareket etmesi gerektiÄŸini söyledi.

Ayetullah Eraki, Ä°slam dünyasında Ä°slami uyanış hareketinin  baÅŸlamasıyla birlikte, Ä°slam ülkelerinde  emperyalizme ve siyonizme karşı  çok  büyük dalgalanmanın yaÅŸandığının görüldüğünü  belirterek, ”eÄŸer bu hareket devam etmiÅŸ olsaydı, Ä°slam ümmetinde birlik ve beraberlik saÄŸlanmış olurdu fakat her halükarda bu hedefin gerçekleÅŸmesi için çalışılması gerekir” dedi.

Ayetullah Eraki, ayrıca İslam dünyasında  tekfircilere karşı  bir nefret dalgasının olduğunu hatırlatarak, bu durumun tekfircilerin inzivaya itilmesine neden olduğunu  söyledi.

Ayetullah Eraki, İslam düşmanları ve tekfircilerin  ehli sünnet  dünyasında Şii düşmanlığı için büyük harcamalar yaptıklarını belirterek, bu konuda  müslümanların son derece dikkatli ve uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.