Ayetullah Eraki: İslam ülkeleri, barışın sağlanması, vahdetin oluşması ve krizlerin aşılması yönünde çaba harcamalıdır

  • 14 Temmuz 2015
  • 691 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: İslam ülkeleri, barışın sağlanması, vahdetin oluşması ve krizlerin aşılması yönünde çaba harcamalıdır

İslam Mezhepleri Takrib Kurumu Genel Sekreteri, İslam ülkelerinin, barışın sağlanması, vahdetin oluşması ve krizlerin aşılması yönünde çaba harcamaları gerektiğini bildirdi.

İslam Mezhepleri Takrib Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Tacikistan Tahran elçisi ile yaptığı görüşmede, İslam ülkelerinin birleşmesi durumunda dünyada çok büyük siyasi, ekonomik ve kültürel bir gücünü ortaya çıkacağını ve bunun ise bölge ve dünyanın menfaatine olacağını bildirdi.

İslam ülkelerinin birleşmesiyle siyasi ve ekonomik alanlarda da ortak bir tavır sergileyeceklerini hatırlatan Ayetullah Eraki, İslam Mezhepleri Takrib Kurumuna bağlı İslam mezhepleri üniversitesinin muhtelif mezheplerin itikatları üzere eğitim verdiğini ve bu üniversitenin öğrencilerinin önemli bir bölümünün ise bölge ülkelerinden olduğunu bildirdi.

Tacikistan’ın Tahran elçisi de bu görüşmede İran’ın bölgede terörizmle mücadele ekseni olduğunu bildirerek, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman terörizmle mücadele alanında ön ayak olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.