Ayetullah Eraki: Müslümanlar ancak vahdet ile kendi varlığını koruyabilirler

  • 14 Eylül 2019
  • 834 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Müslümanlar ancak vahdet ile kendi varlığını koruyabilirler

Dünya Ä°slam Mezheplerini YakınlaÅŸtırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Ä°slam ümmetinin birliÄŸi ve vahdetine vurgu yaparak, Müslümanlar’ın ancak birlik yoluyla kendi varlığını koruyabileceklerini kaydetti.

Bugün Ankara’da düzenlenen “Ä°slami Vahdet, Filistin’in GeleceÄŸi ve Ä°slam Dünyası” isimli Uluslararası Ä°slami Vahdet Konferansı’nda konuÅŸan Ayetullah Eraki, Filistin meselesinin sadece Filistin’e ait deÄŸil tüm Ä°slam dünyasına ait bir mesele olduÄŸunu kaydetti.

Siyonist düşmanın Filistin topraklarını parçalama ve Mescid-i Aksa’yı yok etme konusunda baÅŸarılı olması halinde tüm Müslümanlar’ın zarar göreceÄŸini ifade eden Ayetullah Eraki, Ä°slam ümmetinin hüviyetinin bugün tehdit altında olduÄŸunu söyledi.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, düşmanın Müslümanlar arasına sızarak, onlar arasında düşmanlık tohumunu ektiğini, nihai hedeflerinin İslami hüviyeti yok etmek olduğunu belirtti.

Ayetullah Eraki konuşmasında ayrıca İslami vahdetin bir zaruret olduğunu, İslami vahdet ile İslam dünyasının büyük bir güce dönüşebileceğini kaydetti.

Ä°ran, Almanya, Arnavutluk, Ãœrdün, Azerbaycan Cumhuriyeti, Romanya, Malezya, Lübnan, Hindistan, Güney Afrika, Fas, Bulgaristan ve BangladeÅŸ dahil 20 ülkeden 70 alim ve düşünürün katıldığı Uluslararası Ä°slami Vahdet Konferansı bugün Ankara’da çalışmalarına baÅŸladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.