Ayetullah Eraki: Vahdet, İslam ümmetini zulüm, savaş ve fakirlik ateşinden kurtaracak

  • 08 Aralık 2017
  • 917 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Vahdet, İslam ümmetini zulüm, savaş ve fakirlik ateşinden kurtaracak

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki, vahdet’in İslam ümmetini zulüm, savaş ve fakirlik ateşinden kurtaracağını ve bol ilahi nimetlerini beraberinde getireceğini belirtti.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Muhsin Eraki bugün Kum’da Cuma Namazı hutbeleri öncesinde yaptığı konuşmada, Müslümanlar’ın birliğinin ancak Yüce İslam Peygamberi -sav- ve Ehlibeyt’e -as- uymak ile gerçekleşebileceğini belirterek, camianın büyüme ve mutlu olmak için birleşmesi ve tefrikadan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti’nin her daim birliğe vurgu yaptığını ve buna ulaşmak için çalıştığını sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Kurucu Rahmetli İmam Humeyni, 12-17 Rebiülevvel günleri arasındaki haftayı, “Vahdet Haftası” olarak adlandırmıştır.

31. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, “Modern İslam Medeniyeti Gereksinimleri ve Vahdet” başlığıyla bu hafta İslam ülkelerinden 500’ü aşkın alim, düşünür ve araştırmacının katılımıyla Tahran’da düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.