Ayetullah Eraki’den Mısır el’Ezher Şeyhi’ne davet

  • 27 Kasım 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki’den Mısır el’Ezher Şeyhi’ne davet

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Mısır el’Ezher Şeyhi’ni 4-6 aralık tarihinde Tahran’da düzenlenecek 31.Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’na resmen davet etti.

İRİB muhabirine göre, Muhsin Eraki,  dün  Mısır’ın Tahran’daki çıkarlarını koruma ofisi başkanı Yaser Osman ile görüşmesinde, Mısır’da yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan  son terör saldırısını kınarken, ”İslam dünyası terör düşüncesi ve canilere karşı vahdete ihtiyaç duymaktadır’ dedi.

Bilindiği gibi cuma günü Mısır’ın Sina bölgesinin kuzeyinde bir camide düzenlenen terörist saldırıda  en az 305 kişi ölürken 128 kişi de yaralandı. Terör örgütü IŞİD’e bağlı  Ensar’un Beytülmukaddes adlı örgüt saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Ayetullah Muhsin Eraki, İran ve Mısır ilişkilerinin yeniden düzelmesini isterken, Mısır’ın el’Ezher  üniversitesi ile Kum İslami İlimler Havzasının radikal örgütlere karşı ortak işbirliği yapabileceğini söyledi.

Ayetullah Muhsin Eraki, ayrıca Tahran’da düzenlenecek 31. uluslararası İslami vahdet konferansına Mısır el’Ezher Şeyhi’nin katılmasına yönelik daveti  Mısırlı yetkiliye verirken, Mısırlı yetkili de, Mısır ve İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu arasında ortak işbirliğini hayati öneme haiz olduğunu niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.